dinsdag 25 maart 2008

Wat moet anders: bio?

Ik vond gisteren een door mezelf geschreven lijstje met als titel "wat moet anders?"
Het aantal maaltijden per dag, de manier waarop ik eet en wat ik eet, bijvoorbeeld, moet anders.
Ik mag dan al een bio-vegetariër zijn, dat is zeker geen garantie voor gezondheid. Je kan immers elke dag bio-frieten met bio-mayo eten, daar veel biobier of bio-wijn bij drinken. Daarvan krijg je dan een bio-lever en ga je lekker bio-dood.
Bio is immers een - voor mens en milieu- gezonde productiewijze, géén gegarandeerd gezonde consumptiewijze.
En wat de voedingwaarde betreft: in alle verse voeding zit meer dan genoeg voedingswaarde mits een juiste verwerking en goede mix en dosering van ingrediënten. Bio is dus niet gezonder qua aanwezige voedingswaarde maar gezonder qua afwezige residu's.
En zelfs de groene opperhoofden krijgen dit niet gezegd in een voor iedereen begrijpbare one-liner.

Geen opmerkingen: